donderdag 2 juni 2016

Een girafje is geboren

Op 4 maart is er in diergaarde Blijdorp een girafje geboren: "Romy". Kristel Droog van My Krissie Dolls heeft naar aanleiding van dit heuglijke nieuws ook een girafje ontworpen. Weer een enorme cutie en het duurde dan ook niet lang voordat mijn 3 jarig zoontje haar heeft ingepikt!

Gefeliciteerd!



Een schattig klein koetje gehaakt met sokkenwol om een vriendin te feliciteren met haar nieuwe job bij Friesland Campina! Wat een schatje weer en wat is sokkenwol heerlijk om mee te haken.. de knuffels worden er ontzettend zacht en knuffelig van.

Patroon: My Krissie Dolls

woensdag 18 mei 2016

Mijn eerste pop

Mijn eerste pop is klaar en wat is ze mooi geworden!!! Prachtige zoete kleurtjes en wat zo leuk is aan deze Lilly doll is dat je echt met haar kunt spelen..de armen en benen kunnen bewegen, de kleertjes kunnen uit en ook met haar haat kun je lekker friemelen! Nu nog een garderobe samen stellen!

Patroon: CAROcreated

Wwrauwwwwwww

Al twee keer eerder haakte ik een leeuw, naar patroon van Cute Dutch en Stip & Haak, maar 3x is scheepsrecht want deze is echt FANTASTISCH!!!!

Patroon: Stip & Haak

Een must have

Een echte must have als haakster is toch wel een eigen gehaakte tas.. Deze tas haakte ik op inspiratie van de Wolplein tas met Byclaire 2 en Byclaire sparkle..Hij is echt supermooi geworden..een echte eye catcher waarmee ik graag ga shoppen!

maandag 2 mei 2016

Een jaar haken

Vorig jaar ben ik begonnen met haken om zo rust in mijn hoofd te krijgen, dat is gelukt! En hoe!?! Inmiddels is het mijn grote passie en maak ik van alles, maar voornamelijk knuffels (amigurumi heet dat met een ingewikkeld woord).. Al ga ik dit jaar hopelijk ook wat leuke interieuritems maken! Even een overzicht van mijn gehaakte beestjes, wat zijn ze toch leuk!!


Tijd voor een logo!

Al bijna een jaar ben ik aan het haken.. tijd om naast de tekst "Made by San" toch ook echt iets te maken wat mijn 'avatar' zou worden.. iets waar iemand mijn haaksels aan zou kunnen herkennen... eigenlijk schoot het ontwerp ineens in mijn hoofd.. en SUPER trots ben ik dat ik het nu kan laten zien:


Dikke vriendjes


Voor de verjaardag van 2 vriendjes heb ik 2 vriendjes gehaakt: Kikker Kobus en Aap Bengel (beiden naar patroon van Stip & Haak).. Wat zijn ze geweldig geworden en ze zijn zó leuk samen!!!


Kraamkadootje

Op verzoek van een oud collega heb ik deze schattige Lalylala Bina voor haar zus als kraamkadootje gehaakt. Het is weer zo'n heerlijke lieve pop geworden!

Patroon: Lalylala


Verjaardagskadootje

Voor een vriendje dat 3 jaar werd heb ik deze geweldige, grote Leeuw Leo gemaakt. Hij is zo lekker groot geworden doordat ik hem gemaakt heb met Drops Paris op naald 4! Een heerlijke, stoere knuffel!

Patroon: Stip & Haak


Zo lang op de planning..

...eindelijk gemaakt!! Emmie Eenhoorn!! Ik was op slag verliefd op het patroon en wat is ze leuk geworden, met die mooie kleuren manen en staart!!! Haar ga ik sowieso nog een keer maken!! Maar eerst nog een keer Paardje Priem en Zetje Zebra zodat ze compleet zijn!

Patroon: My Krissie Dolls


Een knuffel voor Cas

In Februari is Cas geboren, het zoontje van de nicht van mijn man. Helaas kregen zij na een paar weken het verschrikkelijke nieuws dat Cas lijdt aan taaislijmziekte.. Mijn hart brak.. zo lief, zo klein, zo kwetsbaar.. De wereld moet een mooie plek zijn waar kleintjes gezond en gelukkig in groot kunnen worden. Maar, dit mannetje heeft een geweldige papa, mama, zusje, opa, oma, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, etc.. en het zal hem aan geen liefde en zorgzaamheid ontbreken.. Om hem te laten weten dat we aan hem denken, heb ik dit kleine knuffeltje gemaakt!

2 vliegen in 1 klap

Toen ik mijn schoonzusje vroeg wat mijn neefje (hij werd 3)graag wilde voor zijn verjaardag, was het antwoord dat hij Paw Patrol erg leuk vond.. ok.. wat kon ik daarmee... Eerst gezocht naar patronen van hondjes om te haken die ik aan zou kunnen passen, maar niks vond ik leuk genoeg.. Toen bedacht ik me om een kussen te pixelhaken! Je maakt dus een tekening na in hokjes en deze haak je na! Zo gezegd zo gedaan en ik dacht "dat doe ik wel even".. uiteindelijk zo'n 2 weken (naast nog een ander projectje) mee bezig geweest.. Vooral het afwerken van alle draadjes was wat meer werk dan ik had gedacht.. Maar wel erg leuk en het resultaat mag er ook zeker zijn!! Hij was er super blij mee!! Nu weer aan het nadenken over mijn volgende pixel project!! Wat zal het gaan worden?


Vrolijk pasen

Ook voor Pasen nog even snel een leuk patroontje van My Krissie Dolls gehaakt, dit schattige paaskuikentje!


Zo lief die lappenpoppen

Naar patroon van A La Sascha deze geweldige nijlpaard lappenpop gemaakt! Wat een schatje!! Welke zal ik nu gaan maken?


Een verzoek uit Indonesië











Eind februari kreeg ik een PB'tje via Facebook Messenger of ik 2 knuffels wilde maken voor een man uit Indonesië.. Wauw.. mijn knuffels gaan al de hele wereld over (met kerst haakte ik ook al een kraamkadootje voor een vriendin van mijn zusje in Canada).. Dit keer was de link mijn schoonzusje.. een neef van haar woont in Indonesië en had mijn knuffels op Facebook gezien.. Vol trots deze twee knapperds gemaakt, wat zijn ze weer leuk geworden! Patroon van de leeuw is van Cute Dutch, de kater van Stip & Haak




Dé Forever Friends beer

Al een tijdje was ik helemaal gek van de patronen van Kristel Droog van My Krissie Dolls.. hoog tijd om er dus eentje te gaan maken! Dit is het Forever Friends beertje geworden...Een geweldig patroontje wat ik in no time af had!! Uiteindelijk heb ik er over de afgelopen maanden niet 1, niet 2, maar al zelfs 3 gemaakt!



Piep piep...Babyshower

Op verzoek van een collegaatje heb ik 15 schattige muisjes mogen haken voor een babyshower. Het gaat een jongetje worden, dus wit met mint groene muisjes gehaakt. Wat een gepriegel met die 4 mm oogjes, en dan vooral het neusje ;) Maar ik ben er heel trots op en ze zijn goed in de smaak gevallen!

vrijdag 12 februari 2016

Ik kwam deze prachtige wol van Stylecraft tegen, die moest ik gewoon meenemen.. het was even zoeken wat ik er dan van zou maken.. het is deze leuke knuffel geworden!! Ik vind hem echt super gaaf met zijn vrolijke kleurtjes en mijn kleine meisje is er ook helemaal blij mee!!!

Patroon: Stip & Haak

zondag 7 februari 2016

Zpagetti poef

Op bestelling voor een collega deze prachtige poef van zpagetti mogen haken..wat een heerlijke kleuren! Jammer dat hij weg gaat, hij past zo mooi in het interieur ;) Hopelijk is ze er blij mee!

woensdag 27 januari 2016

Lalylala Kira xl klaar om geknuffele te worden!

Gehaakt met Phildar Aviso op naald 4 is mijn 60 cm grote Lalylala Kira af! Wat een geweldige knuffel en zo heerlijk groot en zacht! Ik ben er helemaal verliefd op en wat was ze leuk om te maken!!

Patroon: Lalylala
 

maandag 11 januari 2016

Made by San - logo

En na wat mooie foto's gemaakt te hebben moest ik natuurlijk wel iets eigens maken in Photoshop om mijn werkjes te kenmerken...super trots, wat is het een schattig plaatje geworden!

Hét krukje!

Wat zijn ze toch leuk om te maken! Heb er voor mijn beste vriendinnetje van de basisschool eentje mogen maken. Afgelopen zaterdag persoonlijk afgegeven. Was leuk om haar, na al die jaren, weer eens gezien te hebben!

maandag 4 januari 2016

Haken voor de kerstbraderie 2016!

Ja, je leest het goed.. het is 4 januari 2016 en ik ben al begonnen met haken voor de kerstbraderie van 2016! Ik had dit eigenlijk afgelopen kerst al willen doen, maar toen had ik zoveel verzoekjes liggen dat ik geen tijd had om genoeg leuks te maken voor de braderie. Dus dit jaar dacht ik, ik begin op tijd ;) En zo heb ik ook voldoende tijd om alle ideeën die ik heb hiervoor uit te werken.. zo staat er bijvoorbeeld al op mijn planning:
- Omhaakte krukjes
- Babydekentjes
- Knuffels
- Kerstversiering
- Verjaardagsslinger
- Omhaakte snoeppotjes
- Omslagdoeken
- Kinder poncho's
- Kinder set muts & sjaal van de Minions
- ....

zondag 3 januari 2016

Krukje omhaken

Deze stond ook al even op de planning om te maken..super simpel, maar het resultaat is zo gaaf! En je kunt een aantal verschillende hoesjes haken zodat je gemakkelijk kunt switchen!

Ik heb het krukje gekocht bij de Action en heb gehaakt met Hoooked Zpagetti op naald 10.
Begonnen met een MR, daarin 12 halve stokjes. De volgend toeren heb ik halve stokjes in de achterste lus gehaakt en elke toer 12 halve stokjes gemeerderd, tot de breedte net zo breed was als het krukje. Daarna heb ik een aantal toeren (wederom halve stokjes in de achterste lus) gehaakt zonder te meerderen/minderen (gelijk aantal steken behouden), tot de hoogte goed was. Daarna heb ik nog 2 toeren met halve stokjes geminderd zodat hij goed om het krukje heen klemt.

Zo ontzettend leuk om te doen en, vooral met Zpagetti, ook lekker snel klaar!! Ik heb gister nog 4 krukjes ingeslagen om alvast in voren te maken!

Lalylala Bina

En na Loetje de Leeuw stond dit popje op mijn verlanglijstje om te maken voor mijn dochtertje van 10 maanden..Wat een scheetje is het geworden!! Ik zit bomvol inspiratie door dit patroon..still hooked!

Loetje de Leeuw

Na al de haaksels die ik voor anderen heb gemaakt, wilde mijn zoontje van 3 ook een gehaakte knuffel..en het moest een leeuw worden. Daar was Loetje de Leeuw, naar patroon van Cute Dutch